Laboratorul IT by Gemini Solutions ajunge la Secăria și Brebu, judetul Prahova

Gemini Solutions a sustinut de-a lungul anilor proiecte educationale menite sa dezvolte capacitatea de cunoastere si invatare a copiilor, elevi sau studenti – evenimente culturale, inițiative de protejare a mediului, susținerea centrelor pentru copii defavorizați, proiecte educaționale.

In anul 2016, Gemini Solutions a infiintat si echipat tehnic Laboratorul IT din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Cel mai recent proiect de voluntariat este proiectul de mentorat < Laboratorul IT by Gemini Solutions > pentru copii din centrele sociale din judetul Prahova, respectiv de la Secaria si Brebu, menit sa creasca nivelul educational in randul copiilor din centrele sociale sau din mediul defavorizat.

In perioada martie-iunie 2019, in cadrul parteneriatului Asociatiei Principele Constantin Brancoveanu cu DGASPC Prahova, acest program de mentorat a ajuns la 16 copii cu varste intre 7 si 18 ani de la  Secaria si 32 de copii de la Brebu, din judetul Prahova.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 3 luni, prin deplasarea voluntarilor sambata sau duminica, din 2 in 2 saptamani, o echipa de 3-4 voluntari la Brebu si o echipa de 3-4 voluntari la Secaria. Pentru desfasurarea efectiva a laboratorului, voluntarii  au format echipe de copii pe grupe de varsta, fiecare dintre ei lucrand 2 ore cu 2-4 copii, cu o pauza de joaca tot pe computer sau daca vremea permitea, pauza era pe terenul de joaca.

Echipamentele folosite in cadrul proiectului au fost primite de la o firma de IT din IT Cluster (Asociatia Different Angle Cluster), din care face parte si Gemini Solutions, si in completare, la nevoie, contribuiau si colegii voluntari cu echipamente personale.

Scopul acestui proiect a fost sa invatam copiii cum sa foloseasca tehnologia pentru a gasi solutii la diverse probleme specifice materiilor studiate la scoala, dar si pentru a le cultiva curiozitatea vis-a-vis de subiecte de interes pentru varsta lor.

Toti au fost foarte entuziasmati de acest proiect si au asimilat extrem de repede informatiile.

Copiii si tinerii din centrele sociale si cei din mediul defavorizat au nevoie de implicarea societatii civile in viata lor pentru a avea sanse egale cu cei care au deja toate beneficiile materiale, afective si emotionale in cadrul familiilor lor.

Echipa Gemini Solutions va continua sa contribuie prin proiecte de voluntariat (mentorat) la dezvoltarea educationala si tehnologica a copiilor si tinerilor din mediul defavorizat pentru ca investitia in educatie poate genera valoare adaugata societatii civile romanesti.

You may also like...